När man är mammaledig eller pappaledig vill man ofta fylla dagarna med något meningsfullt samtidigt som man vill dokumentera det barnen gör när de är små. Detta är en värdefull gåva till dem när de är äldre. Det finns många föräldrar som redan bloggar genom att som exempel lägga ut bilder av sina barn på sociala medier och ihärdigt dokumenterar vad barnen har för sig. Detta kan uppskattas mindre av de som ser det och ofta kan man uppleva att det tar över flödet. Det finns dock en lösning på det. Om du väljer att skapa riktiga bloggar istället kan endast de som är intresserade av att ta del av innehållet gå in och läsa dina texter.

Vad kan man skriva på bloggar

På din blogg så kan du blogga om dina barn och dokumentera allt som de gör samt lägga upp mängder med bilder. Du kan dessutom läsa andra bloggar som handlar om de saker som du bloggarär intresserade av. Föräldralediga mammor och pappor får lätt kontakt med andra som skriver bloggar inom samma ämne och på så sätt kan man uppleva att man gör någonting meningsfullt samtidigt som man skapar kärleksfulla minnen för barnen i framtiden. När det kommer till bloggar är det dessutom en mycket smart sortering där du per automatik sorterar dina inlägg efter datum. Texterna ger därmed en mer överskådlig insikt i hur ditt och barnens liv ser ut.

Föräldrar som skriver en blogg är ett väldigt stort fenomen och det finns hundratals bloggar skrivna av föräldrar och du kan ta del av nyttiga tips samtidigt som du kan dela med dig av dina egna. Om du vill göra något meningsfullt under din föräldraledighet samtidigt som du skapar minnen som barnen kan ta del av när de är äldre så bör du genast skapa en blogg. Skriv om precis allt det som berör dig och lite till.